Meteen naar de inhoud

OVER “DE SMED”

Allereerst als eerbetoon aan wijlen mijn vader Piet Slegers, die in de volksmond ook wel “Piet de Smed” werd genoemd. Hiermee werd verwezen naar zijn vak: hij was hoefsmid en in het dialect spreek je dan van “smed”.

Bovendien was op de plaats waar nu de “smed” staat, vroeger de Stiphoutse smederij van de familie B. Janssens gevestigd. Mijn vader heeft hier nog even gewerkt voordat hij in Utrecht zijn onderwijzerschap behaalde als praktisch en orthopedisch hoefsmid.

Tenslotte wil ik met deze naam respect tonen aan de heer Hans van de Westerlo die destijds bij het bouwen van een passage met appartementen dit complex al “De Smed” noemde. Hij heeft mij persoonlijk benaderd of ik interesse had om dit bedrijf, wat toen MFC stiphout heette en welk deels commercieel en deels multifunctioneel is, te huren en uit te baten.

Zo heb ik in 1 naam 3 krachtige mensen en een historische plek vernoemd.

Ik heb het bedrijf drastisch aangepakt, vernieuwd en veranderd. U bent van harte welkom in deze warme en sfeervolle open uitstraling voor uw feest, bruiloft, vergadering of koffietafel. Tevens doen we er natuurlijk ook alles aan om de diverse verenigingen die bij mij thuis zijn, een sfeervol en warm thuis te bieden, deels multifunctioneel en deels commercieel.